zondag 27 mei 2012

Druk


Druk ervaren is soms nodig, soms kan je het ook echt wel missen, soms is het zelfs ronduit storend en beklemmend . . .  Hoewel je relativeringsvermogen stijgt tot voordien ongekende hoogtes door de confrontatie met een een levensbedreigende ziekte van iemand van je gezin, blijf je toch gevoelig voor situaties die stress veroorzaken.

Met de MRI uitslag van Marieke, de dokters- en therapiegesprekken in Pulderbos en de voorbereidingen voor het communiefeest van Jesse de voorbije weken hadden we weer heel wat dat ons door het hoofd suisde, het ene al wat positiever gekleurd dan het andere . . .

Raar ook hoe je, ondanks het feit dat je op voorhand rekening houdt met alle mogelijke scenario's, toch uiteindelijk uit je lood geslagen kan zijn door wat er zich feitelijk afspeeld.  Door de heel positieve ingesteldheid van de oncoloog en radiotherapeut voorafgaand aan de laatste MRI groeit toch een beetje de hoop dat echt positief nieuws, namelijk een afname van de tumor, tot de mogelijkheden behoort . . .
Wanneer het tegendeel achteraf blijkt waar te zijn, krijg je toch een koude douche . . .

Stabiliteit was hetgeen waar we weliswaar voor gingen, maar het is maar naarmate de dagen en maanden vorderen dat het besef begint te komen wat dat zou betekenen . . . voor haar en voor ons.
Het zou natuurlijk, gezien de omstandigheden, een van de best mogelijke scenario's zijn. In vergelijking met het voorjaar 2011 gaat het nu ook beter met Marieke, toch begint ons meer en meer te dagen hoe ons leven onherroepelijk veranderd is :-(

De voorbereidingen voor het communiefeest op Hemelvaart zorgden er echter voor dat de bedrukte gedachtenstroom doorprikt werd door de feestelijkere gedachten :-)
Hoewel we de maandag voorafgaand aan het feest nog een hele dag onverwacht in het ziekenhuis vertoefden met Marieke, geraakte alles wonder boven wonder vrij goed in orde voor de gelegenheid die omwille van het gemak thuis doorging.

Jesse glunderde :-) Voor een keer stond hij en niet zijn zus in het middelpunt van de belangstelling. Hij genoot met volle teugen van zijn dag, die al bij al redelijk goed verliep ;-)
Zelfs het zonnetje was van de partij ! Wat een geluk !
We zijn echt fier op onze schat !













1 opmerking:

  1. Proficiat, Jesse! Een eerste stap naar "groot worden" is gezet! Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen

Mooie citaten


"Sommige dingen zie je met je ogen, andere zie je met je hart !"


"God does not take away the darkness, but He guides us through it!"


"Today is a gift, that's why it is called the present."


" Wat ons staande houdt in dit leven is het gevoel aan anderen te behoren."

Couperus