zaterdag 23 juni 2012

Op kamp


Er was eens . . .

De tijd dat Marieke net zoals alle kinderen gewoon kon uitkijken naar een leuke vakantie ligt intussen een hele tijd achter ons.  Vliegtuigreizen naar verre oorden, sportkampjes, weken lekker niksen thuis, . . .  het is niet mogelijk als je ernstig ziek bent.

De schoolvakanties zien er sedert oktober 2010 dan ook helemaal anders uit.
Jesse thuis, Marieke in het ziekenhuis of in Pulderbos. Dat is behoorlijk zwaar, voor ieder van ons.
Het minstens drie keer per week naar Pulderbos gaan en Marieke slechts in het weekend thuis bij ons gezin hebben, maakt dat onze vakantieplanning verre van doorsnee is.
We kijken bijgevolg eerder met gemengde gevoelens uit naar vakantieperiodes in de loop van het jaar.  Dit geldt jammer genoeg niet enkel voor ons. Gezinnen met ernstig zieke kinderen kennen dat allemaal.

Het is nochthans ook voor langdurig en ernstig zieke kinderen belangrijk dat ze toch af en toe een 'onbezorgd' vakantiegevoel mogen hebben. Een kankerbehandeling bij kinderen duurt gemiddeld twee jaar. Al die tijd kunnen ze meestal ook niet met de klas of jeugdbeweging op kamp wegens te groot infectiegevaar. Om kinderen toch even uit de ziekenhuissfeer te halen, organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker voor kankerpatiëntjes daarom elk jaar een speciaal kamp. Dat is onder andere mogelijk dankzij de opbrengst van de actie Kom op Appels, de jaarlijkse appelverkoop van Kom op tegen Kanker in de lagere scholen.

We zijn zeer blij dat we Marieke ook dit jaar mee op oncokamp kunnen laten gaan.  Een weekje met lotgenootjes kunnen zijn en samen plezier maken ondanks . . .
Het is gewoon geweldig !

Vanmorgen om 9u45 was het zover.
Met de bus vertrokken ze vanuit GHB richting Blankenberge om daar een fantastische week te beleven volledig in het thema van de sprookjes, getiteld: 'ERWAZEENS'.

Hun verhalen zullen te volgen zijn via de website van het kinderkamp: www.vakantiekamp.be

Wil iemand een kaartje of een briefje sturen naar Marieke, dan is dit het adres:

"De Duinse Polders"
t.a.v. Marieke Vandeweyer - kinderonco - GHB - groep 2
A. Ruzettelaan 195
8730 Blankenberge

Via de site kan ook een berichtje verstuurd worden :-)

5 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven weer... Inmiddels zit de eerste dag erop en liggen onze helden vast al lekker in hun bedje... Wij blijven achter met gemengde gevoelens, maar vooral blij en dankbaar dat onze kindjes dit kamp kunnen meemaken hé!
    liefs,
    Marsha, mama van Nathan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, tof idee. Nog eens een echt kamp! Ik ben zeker dat Marieke en co zullen genieten! Met de grote GGGG!
    We gaan ons best doen om een kaartje te sturen... (Als we toch niet altijd zo verstrooid waren)
    Dikke knuffels voor de hele familie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop dat het een leuke week wordt daar in Blankenberge. Even weg van de dagelijkse routine van revalideren... Marieke verdient het zo dubbel en dik... ze zou veel meer vakantie moeten krijgen. Ik denk aan wat Wout zei in Leuven: 'Moet ik hier echt les krijgen? Als grote mensen ziek zijn, moeten ze toch ook niet werken?'. Voor Marieke blijft de boog ook altijd gespannen: revalideren en doorgaan... Wellicht is er weinig alternatief, maar het moet toch wel telkens weer... Dat dit weekje oncokamp haar heel veel kracht en vreugde mag geven, haar even haar zorgen kan laten vergeten. Ik hoop ook dat jullie op het thuisfront even op adem komen, wetend dat Marieke een fijne week beleeft. Heel veel knuffels!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kaartje is op de post voor Marieke! ;-) Probeer zelf wat op krachten te komen deze week. Dikke knuffel vanuit Tielt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier ook kaartje op weg naar Marieke in de Duinse Polders gestuurd :-). 't Is zo deugddoend te horen dat jullie eens even kunnen ademen allemaal!!!
    Vanaf vrijdag zitten wij ook vlakbij de Duinse Polders... zou nog mooi geweest zijn om daar per verrassing eens even langs te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Mooie citaten


"Sommige dingen zie je met je ogen, andere zie je met je hart !"


"God does not take away the darkness, but He guides us through it!"


"Today is a gift, that's why it is called the present."


" Wat ons staande houdt in dit leven is het gevoel aan anderen te behoren."

Couperus