donderdag 17 maart 2011

De eerste nieuwe chemo

Gisteren was een wat vreemde dag.  Marieke haar emoties gingen alle kanten uit.  Het in de relaxzetel zitten ging moeilijk.  De kine lukte niet echt, de ergo verliep nog moeilijker . . . Ze kampte met pijn en angst.

Het was echter niet enkel kommer en kwel :-)
Marieke kreeg de voorbije dagen heel wat bezoekjes: buurvrouwtje Fien en haar gezinnetje, Amélie met haar zusjes en mama, een paar leerlingen van mama haar klas samen met een collega van mama, nog andere collega's van mama, de directrice van Marieke haar school met een reuze grote ballon in de vorm van een clown namens alle juffen en meesters, . . .
Ze werd verwend  ;-)

Ook een mevrouw van bednet kwam uitleg geven over de werking ervan en kwam eens kennismaken met Marieke en mama.  Verder kwam ze ook eens haar oor te luister leggen bij de psychologen van de dienst en de juf van de ziekenhuisschool. Hopelijk lukt het om na de paasvakantie te starten met bednet, maar we moeten nog even wachten op de beslissing.
Eerst is er nog een gesprek met de school van Marieke . . .

De voorbije dagen werd er regelmatig gewezen op het lage gewicht van Marieke.
Zo woog ze eergisteren nog slechts  28,7 kg  (komende van bijna 42 kg in de herfstvakantie van 2011 is dat echt wel weinig, niet te vergeten dat Marieke heel groot is voor haar leeftijd !).  Ze mocht niet zakken tot 28,5kg.  Gisteren woog ze nog 28,9 kg, vandaag 28,8 kg . . .
Als ze 28,6 kg weegt een van de volgende dagen, dan wordt er sondevoeding gestart.
We zullen zien.

Gisterenavond is de nieuwe chemo gestart.  Pillen. Twee capsules.
Gelukkig kon ze ze vlot innemen.
De nacht verliep echter moeilijk.  Marieke had enorm veel last van pijn in haar benen. Om het half uur moest ze gedraaid worden in haar bed, want alleen kan ze dat niet, zo tot 's ochtends.
Midden in de nacht heeft ze ook twee keer moeten overgeven.  Nat bezweet was ze.
Gelukkig sliep ze telkens weer even in tussen het overgeven of het op een andere zijde gaan liggen door.  Benieuwd wat het vannacht zal geven.  Morgen starten ze terug met iets tegen zenuwpijnen.  Dinsdag waren ze daarmee gestopt.  Vandaag kreeg ze ook voor de eerste keer extra vitaminen.  Raar eigenlijk dat ze daar nu pas mee starten, maar ja . . .
Het is in ieder geval weer een nieuwe stap in de juiste richting, hopelijk met niet te veel nevenwerkingen :-)

2 opmerkingen:

  1. Kirsten en Marieke,

    Jullie zijn een sterk team! Ik lees met veel bewondering voor jullie moed, alle verhalen. Met dit berichtje wil ik jullie een ongelooflijk warm en zacht hart onder de riem steken.
    Doe ook de groetjes aan de ziekenhuisjuf! (ik heb daar vijf jaar les gegeven voor ik naar het HHH kwam)Chantal vanhove

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hopen dat de nevenwerkingen van de chemo meevallen, Marieke heeft alle energie nodig! Wij sturen bergen energie en goede moed naar kamer 409! Hou moed hé daar!
    Groetjes
    Lieve, Sven, Guust en Trien

    BeantwoordenVerwijderen

Mooie citaten


"Sommige dingen zie je met je ogen, andere zie je met je hart !"


"God does not take away the darkness, but He guides us through it!"


"Today is a gift, that's why it is called the present."


" Wat ons staande houdt in dit leven is het gevoel aan anderen te behoren."

Couperus