maandag 14 maart 2011

Op weg naar Pasen

De krokusvakantie zit er op.  Jesse kwam zondag terug van zijn weekje logeren bij de grootouders.  Hij heeft zich heel goed geamuseerd.  Het was carnavalstoet in Heusden.  Super vond hij dat!
Verder ook een dagje Plopsa Indoor met Hanne, Aäron en Senne. Tante An en Nonkel Jan, dikke merci daarvoor !
Na zo'n fantastische week was hij weer helemaal klaar voor de school  :-)

Marieke heeft een wat andere drukke week erop zitten . . .
Veel onderzoeken, moeilijke gesprekken, uitleg van professoren, pijnlijke kine, jeuk, verhoogde bloeddruk, wisselende emoties, . . .
Maar . . . ze beëindigde de vakantie met een hoogtepunt !
Ze is zondag  tegen alle verwachtingen in tot twee keer toe in een relaxzetel gaan zitten met wieltjes eronder.  De eerste keer een dik half uur en in de namiddag zelfs langer dan een uur.
De dokters en verpleegkundigen van wacht waren onder de indruk.
Bovendien kwam Amélie Marieke bezoeken.  Ook juf Sara kwam even langs, dat was reuze !

Vandaag was een drukke dag.  Met een overvol programma startte deze week: kine, ergotherapie, snoezelen in de snoezelruimte, knutselen in de speelzaal, muziektherapie  op de kamer, doktersbezoeken, bloeddrukmetingen, oefenen met zitten in de zetel, les van de juf van de ziekenhuisschool, . . . Amai, we voelden het ook hier in GHB, de vakantie was voorbij !

Vandaag zat ons Marieke dus opnieuw in de relax op wieltjes.  Samen reden moeder en dochter door de gang van de afdeling kinderoncologie.  Marieke mocht zelfs de vissen van de afdeling eten geven.
Morgen wordt haar revalidatieprogramma op punt gezet en gaan ze ook beslissen wanneer ze de chemotherapie weer gaan opstarten en hoe deze zal verlopen. We zijn benieuwd.  Ook haar bloeddruk blijft nog steeds te hoog, ondanks de nodige medicatie, haar te hoge leverwaarden en haar huiduitslag spelen haar ook nog steeds parten. De nachten zijn ook vaak onderbroken door pijn in de benen, uitgesproken dorst, het anders moeten gelegd worden, … Ook dit blijft afwachten.
Ondertussen werd  Marieke haar infuus stopgezet en is het nu aan Marieke wat meer te eten en te drinken.  Morgen wordt ze gewogen en ook de komende dagen wordt ze goed opgevolgd.  Hopelijk lukt haar dat ook en mag het infuus wegblijven.  Afwachten . . .

Een collega van mama zei laatst dat we duidelijk op weg naar Pasen zijn, niet enkel letterlijk, maar ook figuurlijk.  Ja, daar gaan we voor ! Wij zijn op weg naar onze eigen soort 'Pasen'!
De aanloop daar naartoe zal echter niet makkelijk zijn.  Vermoedelijk ook wat langer dan de gebruikelijke veertig dagen ;-)   Maar we gaan ervoor en hopen op het beste !

4 opmerkingen:

  1. Hoi lieve marieke, mama, papa en Jesse

    Wat ben ik blij met het lezen van jullie verslagje van gisteren...
    Ik ben echt blij dat het zo goed gaat, en hopelijk blijft dit ook, we blijven duimen...
    Ja, de vakantie is voorbij en het wordt weer zwoegen, lees ik. Maar MArieke, jij kan dat grote meid. Ik ben trots op je.
    Tot snel, lieve mie,

    Tanti en co
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hej!

    Hier ook heel veel energie geput uit jullie berichtjes van de laatste dagen.. de gevoelsmeter die op groen kwam te staan, de foto van het ongelofelijk mooie deken, het berichtje over bezoekjes van Amélie en ook van juf Sara... en dan de speciale stoel ... en de visjes die eten kregen van Marieke..

    We hopen uit alle macht dat de leverwaarden en de bloeddruk toch mogen beteren, dat Marieke wat gaat kunnen eten, dat de nachten redelijk mogen zijn en dat de nieuwe behandeling goed mag verlopen.

    intens meehopende groetjes op weg naar Pasen,
    Lieve

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Na onze babbel deze middag een kijkje komen nemen op de blog van Marieke. Er is inderdaad een hele weg te gaan en ook al zoveel gebeurd ... De kleine vorderingen maken het mogelijk om dit alles te blijven dragen. Heb moed om jullie hieraan recht te houden.
    Genegen groetjes
    Sven, Lieve, Guust en Trien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Marieke, Kirsten, Jesse en Kris,

    dat is toch al wel goed nieuws, zo al rechtzitten, dat geeft je toch alweer meer vrijheden en kan je binnenkort weer eens buiten in het zonneke komen. Dat gaat deugd doen. Ik ben bij dat door de goede zorgen van de mama en papa en de volhardendheid en moed van Marieke het nu de goede kant opgaat. Een lange weg, maar hij lijkt nu bergaf te gaan ipv bergop. Volhouden en we zijn blij met elke stap in de goede richting.

    groetjes van de Ixjes

    BeantwoordenVerwijderen

Mooie citaten


"Sommige dingen zie je met je ogen, andere zie je met je hart !"


"God does not take away the darkness, but He guides us through it!"


"Today is a gift, that's why it is called the present."


" Wat ons staande houdt in dit leven is het gevoel aan anderen te behoren."

Couperus