vrijdag 25 maart 2011

Op naar het weekend

We hebben twee zware dagen erop zitten . . . zwaar, zowel fysiek als emotioneel. Gelukkig waren er wat lieve mensen op de moeilijke momenten met een luisterend voor de mama en zo kon mama er nadien ook weer zijn voor Marieke.
Hoe je hart eens kunnen luchten toch ongelooflijk deugd kan doen. Gewoon je verhaal doen, je beluisterd weten en andere brillen aangereikt krijgen om de situatie te bekijken . . . het is van fundamenteel belang.  We zijn daar dan ook zeer dankbaar voor !  Ook Marieke krijgt de nodige ondersteuning en papa en Jesse geven mekaar fietstherapie :-) Zij trokken in de latere namiddag naar het provinciaal domein te Kessel-Lo om daar wat te gaan fietsen.  Het nieuwe schema moet nog wennen voor alle betrokkenen. We zijn het ook nog wat aan het bijsturen, zodanig dat het efficiënter is voor iedereen. We bekijken het nu van dag tot dag.

Morgen begint het weekend.  'Weekend' betekent een rustiger tempo, even geen kine, geen school, geen ergo, of wat dan ook . . . Heerlijk ! Zaterdagochtend zal Jesse 'de aap mogen gaan uithangen' in Plankendael op de brussendag. Deze dag wordt georganiseerd door de Vlaamse Liga tegen Kanker voor de broers en zussen van kindjes met kanker van vier verschillende ziekenhuizen.  's Morgens vertrekken ze rond 9.15u vanuit GHB en ze zijn terug rond 17.30u. Dit is onder begeleiding van psychologen van de verschillende kinderkankerafdelingen en wat ervaren monitoren.  Voorlopig ziet Jesse het nog niet zitten.  Hopelijk zal dat morgen anders zijn.  We zullen zien.  Het belooft in ieder geval een fantastische uitstap te zijn.  's Avonds zullen we dan weer onze traditionele wissel doen. 

Zondag is het feest voor de mannen.  Neefje Aäron zijn feestje gaat door in de namiddag.  Papa en broer zullen ons gezinnetje vertegenwoordigen :-) Ze zullen er zeker van genieten.  Bij tante An en nonkel Jan is het steeds een fijne ontvangst en worden de gasten in de watten gelegd, dus . . . dat komt zeker goed :-)
Jammer dat we er niet alle vier naartoe kunnen :-(
Marieke en mama zullen in gedachte bij de feestvierende bende zijn :-)

Voor het weekend zijn ook weer enkele bezoekjes gepland. Dat is en blijft leuk.  Eens andere gezichten, andere verhalen, . . . Het belooft een goed gevuld, leuk weekend te worden.

Op naar het weekend !

2 opmerkingen:

  1. Op naar het weekend, inderdaad. Tijd om de batterijen opnieuw op te laden en door het bezoek jullie gedachten even te verzetten. Gisteren kwam ik even langs en ik zag dat het behoorlijk druk was op de kamer (witte schorten ;-)), ik ben opnieuw vertrokken. In gedachten zijn we heel vaak bij jullie.
    Een superdikke knuffel en een stoere high five van Guust.
    Lieve, Sven, Guust en Trien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Kirsten, Marieke, papa en Jesse,
    Vorige week zijn we niet komen schrijven dus deze week een ‘dubbele’ reactie.
    Van 17 tot 21 maart… heel vaak op de blog geklikt en telkens met veel spanning om te zien of er nieuws kwam. Na de kleutermusical moe thuisgekomen en ongerust naar Ann gemaild omdat er nog steeds geen nieuws was…, maar toen brak de lente aan, en kwam je bericht over frisgroen gras en fel gele forcicia. Heel intens was dat en het zindert nog steeds na, zozeer dat alle gele forcicia meer betekenis uitstraalt.
    Voorbije dinsdag was ik even op GHB voor een onderzoek en toen ik door het raam het vijvertje zag, het fonteintje, de eendjes… was ik helemaal bij jullie in gedachten. Ik kon spijtig genoeg niet langskomen.
    Ik hoop heel intens dat jullie de komende dagen, als het mooi weer gaat zijn, nog eens de kans gaan krijgen om wat zonnestraaltjes op te doen en nog eens - al was het maar even - vlakbij de eendjes en het water kunnen gaan zitten.

    Een vriendin schreef gisteren toevallig over ‘er zijn voor mekaar in goede en kwade dagen’… en ik moest meteen aan jullie denken, en aan de mijmeringen in jullie lentebericht over de babytijd, de eerste hapjes, het leren stappen…
    In goede en in kwade dagen proberen diezelfde waardevolle momenten te zien, het is niet iedereen gegeven.

    Vandaag las ik over de voorbije heel kwade dagen… maar ook over de mensen die er waren voor jou, over de ‘andere’ brillen die ze probeerden aan te reiken en hoe je er dan toch weer kon zijn voor Marieke.
    Heel mooi ook te lezen hoe papa en Jesse samen gaan fietsen!
    Ik hoop dat Jesse toch zin had om vandaag naar Planckendael te gaan vanuit GHB en dat jullie deze nacht in Linden even kunnen doorslapen zodat jij fysiek en emotioneel weer een heel klein beetje reserve kan opbouwen voor de volgende dagen.
    En ik hoop heel intens dat het bolletje op de gevoelsmeter weer meer naar groen gaat geschoven kunnen worden de komende dagen.
    Het lieveheersbeestje voor tegen het raam en sneeuwwitjeskaartje van Ruth liggen hier nog op het juiste moment te wachten… Ruth knutselt ondertussen verder aan andere ideetjes … allemaal voor Marieke, op weg naar Pasen… vandaag nam ze een frisko-stokje maar ze was er zo lang mee bezig geweest dat ze het uiteindelijk niet meer mooi vond, er zat te veel stift op… maar morgen komt er misschien weer een ander ideetje en zo hebben we toch een beetje het gevoel ‘bij jullie te zijn’.

    BeantwoordenVerwijderen

Mooie citaten


"Sommige dingen zie je met je ogen, andere zie je met je hart !"


"God does not take away the darkness, but He guides us through it!"


"Today is a gift, that's why it is called the present."


" Wat ons staande houdt in dit leven is het gevoel aan anderen te behoren."

Couperus