woensdag 9 februari 2011

Zeer vroeg in de ochtend...

Woensdagnamiddag kwam Jesse naar het ziekenhuis om hier, raar maar waar, samen met ons en een lieve vriendin - een collega van de mama die regelmatig voor hem de woensdagnamiddag zorgt -  een koekjestaart te maken en te versieren.
De taart was bedoeld om de dag erna, nu donderdag dus, te verdelen onder de kindjes van de klas.  Het werd een vrachtwagen met een laadbak vol snoepjes...
Hij was enorm gelukkig en zus genoot mee, hoewel ze te ziek was om de taart actief mee op te bouwen.

Marieke had na de middag koorts beginnen maken en voelde zich bijzonder slecht...
Toen dit de artsen ter ore kwam, werd meteen een hersenvochtpunctie gedaan, ondertussen al de derde tot hiertoe... Weer de nodige spanning, de nodige angst,... maar de punctie zelf verliep vlot...
Dan was het wachten geblazen... wachten op het gesprek met de prof.

Opnieuw sprong een lieve collega onmiddelijk voor ons in de bres... We waren maar wat blij dat er zo toch iemand even  bij de kinderen was, terwijl wij het gesprek zouden voeren met de prof.

Wat aanvankelijk een standaard gesprek voor ons leek, draaide uit op de mededeling dat Marieke niet behoorde tot de 3 op de 4 patiënten die na een intensieve behandeling met de nodige antibiotica alle nare beestjes (staphilococcus epidermidis) weg zouden hebben, maar tot die verveelde 1 op 4 behoorde die ondanks de antibiotica toch het hele drainsysteem operatief moeten laten verwijderen uit het lichaam, om het vervolgens extern aan te leggen.

Snel werd Jesse uit het ziekenhuis weggeleid.  Na enkele telefoontjes hadden we de juiste oplossing wat opvang betreft voor de nacht, waar hij ook kon in berusten. Na een wat hectisch en emotioneel vertrek van Jesse kon de prof in ons bijzijn eindelijk Marieke inlichten.
Traantjes vloeiden...de nodige vragen werden gesteld... We zijn echt trots op onze meid hoe ze zich sterk probeerde te houden bij het aanhoren van dit vreselijke nieuws: een onmiddelijke operatie voor het verwijderen van het inwendige systeem en het aanleggen van een nieuw extern systeem en tegelijk de aankondiging dat na genezing van de infectie opnieuw alles inwendig zou moeten geplaatst worden...
Toch een hele boterham...zeker voor een kind van acht...

Enkele uren later mochten we naar het operatiekwartier.  Alles voelde zo ongemakkelijk vertrouwd... Dezelfde weg naar beneden, door de gangen,... Dezelfde wachtzaal... De geuren, de geluiden...
Even in slaap en mama en papa mochten terug naar de kamer...om te wachten...bij momenten stilzwijgend...bij momenten zenuwachtig babbelend...

Dan mochten we weer naar beneden om weer maar eens te wachten...dit keer naast haar bedje in de ontwaakruimte. Het was 1 uur 's nachts op de grote klok in de grote zaal die we konden inkijken vanuit de ontwaakkamer die speciaal voor kinderen is.
Half 5 kwamen we terug op de kamer.  Marieke slapend met af een toe wat gejammer en gekreun als teken van leven en mama en papa stijf van het lange zitten op een ongemakkelijke stoel en zetel, lichtjes verkleumd door de kilte van het operatiekwartier, langs moe door...

Papa vertrok met de taart van Jesse huiswaarts, want Jesse keek er naar uit om op zijn verjaardag door papa afgezet te worden op school, hopelijk met de taart nog heel...
Oom Bert, die ondertussen op Jesse aan het babysitten was, zou vermoedelijk niet meer naar huis rijden nu...
Mama blijft bij Marieke. 

Terwijl zus ligt te slapen na een zware ingreep, ligt broer te dromen over zijn verjaardag.
Onze kleine kapoen... 7 jaar wordt hij vandaag... en we hadden allemaal zo gehoopt dat we even alle vier thuis mochten zijn om dat te vieren...
Het mag niet zijn... het zal een koek of stukje taart worden uit de cafetaria straks na school...
Hopelijk vindt hij dat ook ok... Het zal wel... Hij is zo flink onze kleine man...

Ik zei tegen de professor daarstraks: "Ik mag op mijn knieën de hemel danken dat ik zo veel lieve collega's heb die inspringen waar ze kunnen, zoveel mensen die meeleven..."
Ik moet daaraan toevoegen:  De hemel zij dank dat we gezegend zijn met zo twee flinke kinderen !!!

Desondanks dankbaar... vreemd misschien...maar zo voelt het wel...

6 opmerkingen:

  1. Dag Marieke,

    We hopen dat je niet te veel pijn hebt en dat het snel beter gaat,je hebt al zo veel meegemaakt. We hebben een eindeloze bewondering voor jou. Je bent een sterke, moedige en lieve meid.
    We gaan voor Jesse zijn verjaardag een kaartje in de bus steken en hopelijk kunnen jullie samen een beetje vieren.

    Lieve groetjes,

    Christel en Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van ons ook gelukkige verjaardagswensen voor Jesse gewenst. En sterkte voor Marieke en iedereen die haar bij staat.

    Stefan, Kathleen, Bram, Wannes en Jonas

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Marieke,

    Hoop dat het na deze moeilijke nacht weer wat beter gaat.
    We wensen je iedere dag het beste en veel beterschap!
    Alvast fijn om te horen dat je zo een flinke meid bent... maar dat wisten we al langer ;-)
    We komen binnenkort zeker eens een bezoekje brengen.

    Voor Jesse een gelukkige verjaardag!
    Ik zal wss weer versteld staan hoe groot je bent geworden, want het is toch al een tijdje geleden hé.

    Aan mijn lieve nicht en Kris,
    We wensen jullie veel sterkte en veel geluk!
    Ongeloofelijk om te zien met hoeveel moed en positieve kracht jullie dit aanpakken.
    Mooi hoe jullie ons op de hoogte houden...
    We hopen dat deze zware periode (mss langzaam) MAAR ZEKER voorbij zal gaan, en jullie alle 4 weer samen kunnen genieten van iedere dag die komt!

    Groetjes Tommas & Karolien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Happy birthday, Jesse! En een dikke bravo voor Marieke, die alles zo flink ondergaat.

    Dikke kussen en veel steun voor jullie alle vier. Zo veel moed en doorzettingsvermogen, we bewonderen jullie enorm hiervoor!

    We komen graag nog eens langs zo gauw alle microben hier verminderen, helaas wisselen we elkaar af in snottebellen en zo, dus wachten we liever nog even. Liselore kijkt er nochtans naar uit, ze mist Marieke nog elke dag in de klas!

    Lieve groeten,
    van Jan, Lisbet, Liselore en Jan-Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag Kirsten, Kris, Marieke, Jesse

    Wij volgen elke dag de blog en leven heel intens mee met jullie.

    Hopelijk hebben jullie dan toch een klein beetje kunnen genieten met Jesse, ook al hebben jullie weer loodzware dagen achter de rug...

    We zijn opgelucht dat Marieke zich al een klein beetje beter voelt en dat Jesse dan toch een mooie laadbak-koekjes taart kon meenemen naar school en dat jullie in het ziekenhuis zelfs voor pannenkoeken konden zorgen!

    Jullie zullen wel heel moe zijn na al die emoties bij de operatie en de slapeloze nacht daar nog bij... Gelukkig kon oom Bert blijven inslapen zodat Jesse toch gewoon thuis kon slapen die nacht.

    Van de MRI hebben jullie dan nog geen nieuws gehad ... Dat moet nogal een spanning zijn... En krijgt Marieke 'extra' voeding bij?
    En is de buikpijn verminderd?

    Ik zou heel graag nog eens langskomen. Geef maar een seintje als jullie graag een bezoekje hebben. Ik kan dan gerust wat voorraad meebrengen van eten of drank of iets anders wat nodig zou zijn.

    Lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Marieke,
    Dikke proficiat met je verjaardag Jesse!
    En Marieke...Wow! wat een sterkte! Echt waar!Ik vind het wel niet zo leuk al die pijn die voor je deur staat.
    Maar ik bewonder je sterkte.
    Ik kom morgen even op bezoek.
    Dan neem ik de schatkaart mee.

    Groetjes,

    Hanne

    BeantwoordenVerwijderen

Mooie citaten


"Sommige dingen zie je met je ogen, andere zie je met je hart !"


"God does not take away the darkness, but He guides us through it!"


"Today is a gift, that's why it is called the present."


" Wat ons staande houdt in dit leven is het gevoel aan anderen te behoren."

Couperus